Služba prehrane in strežbe

V kuhinji našega Doma kuhamo s srcem

                                                                                                  

V kuhinji Doma ekipa naših kuharjev in kuharskih pomočnikov, z vodjem prehrane in strežbe,  vsakodnevno pripravlja hrano, tako za stanovalce, kot tudi za zunanje uporabnike. Hrana je prilagojena njihovim okusom, zdravstvenemu stanju in posebnim potrebam. Štiristo zadovoljnih  oseb, ki vsakodnevno je našo hrano, je dober motiv, da ostajamo profesionalni in odgovorni za delo, ki nam je zaupano.

Prehrano v službi prehrane Doma zagotavljamo vse dni v letu. Kuhinja neprekinjeno obratuje v dveh izmenah, štirinajst ur dnevno.

Za vse stanovalce pripravljamo tri obroke: zajtrk, kosilo in večerjo ter popoldansko malico, stanovalcem z dietno prehrano nudimo tudi dopoldansko malico.
Kosila so na voljo tudi zunanjim obiskovalcem.

 

Zdrava prehrana ni univerzalna, ampak mora biti prilagojena vsakemu posamezniku. Pri nas želimo, da so stanovalci krepki in zdravi, zato pripisujemo naši kuhinji velik pomen. Pri pripravi vseh obrokov je potrebna skrb za uravnoteženo prehrano, upoštevanje vseh dietnih potreb in različnih struktur hrane (mleta, pasirana, kašasta in sondna hrana). Poskušamo uresničevati želje posameznikov, bodisi zaradi verskih prepričanj ali osebnih okusov. Upoštevamo slovensko tradicijo domačih jedi, še posebej ob praznikih.

 

Z vsakodnevno dobavo svežih živil zagotavljamo visoko kakovost jedi. Predvsem sadje, zelenjavo in mlečne izdelke nam dostavljajo lokalni proizvajalci, s čimer podpiramo slovenske kmetovalce in s tem tudi širše podeželje, od koder prihaja veliko naših stanovalcev. S skrbnim načrtovanjem menijev poskrbimo za raznolikost okusov in hkrati polnovredno in kalorijsko zadosten zajtrk, kosilo in večerjo.

 

Izvajamo tudi tržno dejavnost. Nudimo pogostitve za zaključene družbe ob raznih praznovanjih rojstnih dnevov, obletnic, silvestrovanj, nudimo prostor za poslovne sestanke, seminarje in različne team buildinge. Nudimo kosila na domu, pripravimo tudi cateringe. Tržna dejavnost se iz leta v leto povečuje, kar potrjuje uspešnost naše kuhinje.

 

 V življenju je potrebno tudi uživati in se razvajati. V Kavarni lepa Vida so na voljo sladice, ki so pripravljene po domačih receptih (odlične kremne rezine, različne sadne in čokoladne torte, jabolčni in skutni zavitki, gibanice, tiramisuji, potice in še mnoge druge poslastice).

 

Naš vsakoletni ponos je silvestrska večerja za stanovalce, ki jo pripravimo z velikim veseljem. Pri tem si dovolimo več kreativnosti, saj ustvarjamo različne kombinacije okusov. Večhodno večerjo postrežemo na svečano pogrnjenih mizah in dopolnimo s kozarcem penine. Vsakoletno navdušenje stanovalcev nas navdihuje za nove kreacije in izzive.

 

 

Skip to content