Dnevno varstvo

 

Že več let izvajamo dnevno varstvo na samostojni lokaciji, v pritličju novejšega stanovanjskega bloka na Celovški cesti 189. V dnevnem varstvu ponujamo uporabnikom aktivnosti in storitve, ki so prilagojene njihovim željam in potrebam.

 

Za razliko od stanovalcev, ki bivajo v Domu, uporabniki dnevnega varstva potrebujejo pomoč le nekaj ur dnevno oziroma si želijo nekaj ur dnevno preživeti v družbi vrstnikov.

 

Aktivnosti in delavnice načrtujemo in izvajamo skupaj z uporabniki in, če je le mogoče, upoštevamo njihove želje. Običajno začnemo dan s pogovorom o tem, kako so preživeli dan. Ob jutranji kavi naredimo načrt, kaj bomo počeli čez dan. Po zajtrku sledi telovadba in različne dejavnosti (ustvarjalne delavnice, vaje za urjenje spomina, družabne igre…). Uporabniki zelo radi poslušajo glasbo in pojejo stare slovenske pesmi. Po kosilu imajo možnost počitka. Tisti, ki ne želijo počivati, lahko sami izbirajo, če bodo gledali televizijo, šli na sprehod, se pogovarjali, ustvarjali…

 

Raznolikost pripomore k aktivnemu preživljanju vsakdanjika, krepitvi telesa in duha ter čim daljši samostojnosti posameznika v svojem domačem okolju, hkrati pa pomeni veliko razbremenitev za svojce.

 

Vam opravljanje dnevnih opravil povzroča težave?
Še ne razmišljate o odhodu v dom, bi vam bilo pa všeč že skuhano kosilo?
Bi želeli svoj prosti čas v starosti izkoristiti za različne dejavnosti, aktivnosti in dobro družbo?

Če ste se našli vsaj v eni od zgoraj naštetih trditev, potem je DNEVNO VARSTVO prava rešitev za vas.

 

DNEVNO VARSTVO je oblika dnevnega bivanja in je namenjeno starejšim osebam, ki imajo težave pri samostojnem bivanju doma. Tako lahko nekaj ur dnevno preživijo v družbi vrstnikov in organiziranih dejavnosti, kot so ustvarjalne delavnice, telesne aktivnosti in vedno znova spoznavanje novega. Vse to pripomore k aktivnemu preživljanju vsakdanjika, krepitvi telesa in duha ter čim daljši samostojnosti posameznika v svojem domačem okolju, hkrati pa pomeni tudi razbremenitev za svojce.

V dnevnem varstvu nudimo:
– bivanje,
– socialno oskrbo in zdravstveno varstvo,
– organizirano prehrano (zajtrk, kosilo, napitki), po želji dietno,
– razvedrilne aktivnosti:
– tombola, bralne urice, telovadba, predvajanje filmov, družabne igre, izleti in sprehodi, pletilske urice…,
– delavnice za trening spomina,
– razne tematske delavnice (pust, velika noč, novo leto…),
– praznovanje osebnih praznikov.

 

Dnevno varstvo Ljubljana – Šiška se nahaja na Celovški cesti 189, v novih in svetlih prostorih.

DNEVNO VARSTVO je odprto vsak dan od ponedeljka do petka, med 6.30 in 16.30 uro.

 

Zloženka Doma o dnevnem varstvu-dostavi kosil-fizioterapiji

 

V kolikor pa dnevnega varstva sami zase še ne potrebujete, bi se pa želeli družiti in pomagati starejšim, vas vabimo, da z nami sodelujete kot PROSTOVOLJEC. Veseli vas bomo. Več kot nas bo, lepše bo!

 

Več o dogajanju v dnevnem varstvu

 

DNEVNO VARSTVO
Celovška cesta 189
1000 Ljubljana
040/455 622

Za več informacij:
PRIMOŽ KRIVEC, socialna služba Doma

Skip to content