DNEVNO VARSTVO DOMA STAREJŠIH OBČANOV LJUBLJANA – ŠIŠKA

 

Dejavnost dnevnega varstva starejših  se v okviru Doma starejših Šiška izvaja že več let na samostojni lokaciji, v pritličju stanovanjskega bloka, na naslovu Celovška 189, Ljubljana.

 

Dnevno varstvo je oblika dnevnega bivanja, namenjena starejšim:

  • ki še ne potrebujejo celodnevne oskrbe,
  • ki so doma osamljeni in si želijo družbe,
  • ki potrebujejo pomoč druge osebe,
  • da razbremenijo skrbi svojcev v času, ko so odsotni od doma.

Dnevno varstvo nudi:

  • dnevno bivanje od 6.30 do 16.00 (organiziran imamo tudi prevoz uporabnikov),
  • organizirano prehrano (zajtrk, kosilo, popoldansko malico, čez dan napitki),
  • organizirane razvedrilne aktivnosti (telovadba, sprehodi,  petje, pripovedovanje, reševanje križank, branje, pisanje, risanje, barvanje, ročna dela, družabne igre,…),
  • tematske delavnice (praznovanje osebnih praznikov, pustovanje, praznovanje praznikov, martinovanje,…),
  • delavnice za trening spomina…

 

Kako poteka dan v dnevnem varstvu?

Dnevno varstvo začenjamo z jutranjo kavico ali čajem in seveda s klepetom, kako smo preživeli urice, ko nismo bili skupaj. Naredimo načrt kako bo potekal dan. Po zajtrku nadaljujemo s telovadbo, da ohranjamo kondicijo. Z uporabniki dnevnega varstva ustvarjamo in izvajamo dejavnosti, ki so primerne in prilagojene željam, potrebam in zmožnostim uporabnikov. Ob tem nas spremlja glasba, ki pomirja in zato se vedno sliši petje domačih pesmi. Z bivanjem v dnevnem varstvu želimo uporabnikom približati domačnost, zato tudi velikokrat zadiši iz pečice po sladkih dobrotah. Raznolikost pripomore k aktivnemu preživljanju vsakdanjika.

V kolikor opažate, da imate težave pri opravljanju dnevnih opravil in še ne razmišljate o odhodu v dom,  je za Vas morda prava rešitev DNEVNO VARSTVO. Morda bi Vam bilo všeč že skuhano kosilo? Bi želeli svoj prosti čas v starosti izkoristiti za različne dejavnosti, aktivnosti in dobro družbo?

 

Če ste vsaj na eno zgornje vprašanje odgovorili za DA, potem je DNEVNO VARSTVO prava rešitev za vas.

 

Pokličite  nas! Več informacij dobite na telefonski številki 040/455 622 (dnevno varstvo) oz. v socialni službi Doma 040/455 015 (Primož Krivec).  Lahko pa nas obiščite na naši lokaciji na Celovški cesti 189, 1000 Ljubljana.

 

Vabljeni!