13. 9. 2022

 

Spoštovani!

 

Obveščamo Vas, da smo v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška v ponedeljek, 12. 9. 2022, potrdili eno okužbo stanovalca s SARS-CoV-2. Danes, v torek,  beležimo pri stanovalcih skupno pet okužb s SARS-CoV-2. Vsi stanovalci se počutijo dobro. Med zaposlenimi okužb ni.

 

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška se zavedamo kako pomemben je stik stanovalcev  s svojci, zato omogočamo obiske na varen način, tako za stanovalce, kot tudi za obiskovalce. Vse obiskovalce naprošamo, da dosledno upoštevajo vse varnostne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2.

 

Obiskovalci si morajo ob vstopu v Dom RAZKUŽITI ROKE in v času obiska UPORABLJATI ZAŠČITNO MASKO. Na obisk pridite le, če ste POPOLNOMA ZDRAVI in niste bili v stiku z okuženimi. K stanovalcu lahko prideta naenkrat na obisk največ dve osebi.

 

Svojci se lahko za več informacij obrnete na vodje tima posameznega nadstropja.

 

Zahvaljujemo se vam za Vaše zaupanje in dosledno upoštevanje ukrepov.

                                                                                                                                                 

                                                                                      

Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

 

18. 7. 2022

 

Spoštovani!

 

Upoštevajoč aktualne epidemiološke razmere Ministrstvo za zdravje od 15. julija 2022 PRIPOROČA:

 • uporabo zaščitnih mask tipa IIR (oziroma zaščitne maske z višjo stopnjo zaščite glede na predvidene aktivnosti) za vse osebe, ki delajo v SVZ in obiskovalce uporabnikov SVZ, ki prihajajo neposredno v stik z uporabniki;
 • poudarek na higieni in razkuževanju rok;
 • vzdrževanje fizične razdalje, kjer je to mogoče;
 • omejitev obiskov na največ 2 obiskovalca sočasno.

 

Vse obiskovalce obveščamo, da je ob stiku s stanovalci v zaprtem prostoru priporočena uporaba maske in upoštevanje varnostne razdalje.

 

Svojci se lahko za več informacij obrnete na vodje tima posameznega nadstropja.

 

Zahvaljujemo se vam za vaše zaupanje in doslednost pri upoštevanja ukrepov za varnejše druženje.

 

Lep pozdrav

 

mag. Simon Strgar, direktor

 

 

2. 6. 2022

 

Spoštovani!

 

Obveščamo vas, da z 31. 5. 2022 v skladu z Odlokom Vlade RS prične veljati Odlok o prenehanju veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 75/22).

 

Svojci se lahko za več informacij obrnete na vodje tima posameznega nadstropja.

 

 

mag. Simon STRGAR,

direktor

 

 

 

16. 5. 2022

 

Spoštovani!

 

Obveščamo vas, da v skladu z Odlokom Vlade RS o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 68/22), pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenja oz. testiranja) ni več potrebno izpolnjevati uporabnikom in obiskovalcem storitev izvajalcev socialnovarstvenih storitev.

 

Še naprej pa ostaja obvezna uporaba zaščitnih mask (tipa II ali IIR, tipa FFP2 ali FFP3) pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih Doma ter obvezno razkuževanje rok.

 

Svojci se lahko za več informacij obrnete na vodje tima posameznega nadstropja.

 

 

mag. Simon STRGAR,

direktor

 

 

6. 4. 2022

 

SPOŠTOVANE OBISKOVALKE IN OBISKOVALCI

 

 

Obiskovalce še naprej naprošamo, da upoštevajo VSE PREVIDNOSTNE UKREPE.

 

VSTOP V PROSTORE DOMA JE DOVOLJEN SAMO OSEBAM (ena zdrava oseba), KI IZPOLNJUJEJO POGOJ  PCT.

 

Na podlagi ODLOKA o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 , Uradni list RS, št. 22/2022 z dne 19. 2. 2022, se obisk omogoči obiskovalcem z veljavnim osebnim dokumentom in z dokazilom o izpolnitvi PCT, pri čemer za obiskovalce kot pogoj T velja negativni rezultat testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

 

Svojce se lahko za več informacij obrnete na vodje tima posameznega nadstropja.

 

 

Ljubljana, 6. 4. 2022                                                                                                       

Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

14. 2. 2022

 

SPOŠTOVANE OBISKOVALKE IN OBISKOVALCI

 

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška beležimo porast okužb s SARS-CoV-2.

Največ okužb se je pojavilo v 1. nadstropju, kjer smo vzpostavili rdečo cono. V 1. nadstropju imamo vzpostavljeno tudi sivo cono, kamor smo premestili stanovalce, ki so bili v stiku z okuženimi. Obiske v sivi in rdeči coni odsvetujemo oz. so obiski v sivi in rdeči coni omogočeni samo po predhodnem dogovoru z vodjem tima posameznega nadstropja.

 

VSTOP V PROSTORE DOMA JE DOVOLJEN SAMO OSEBAM (ena zdrava oseba), KI IZPOLNJUJEJO POGOJ  PCT.

 

Obisk se omogoči obiskovalcem z veljavnim osebnim dokumentom in z dokazilom o izpolnitvi PCT, pri čemer za obiskovalce kot pogoj T velja negativni rezultat testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

 

Obiskovalci, ki obiščete stanovalca v prostorih Doma, si morate ob vstopu v Dom RAZKUŽITI ROKE, se EVIDENTIRATI na recepciji in ves čas obiska UPORABLJATI SVOJO ZAŠČITNO MASKO. MASKA MORA BITI ČISTA.

 

Vsi obiskovalci se morate zavedati, da se z obiskom v Domu, klub izpolnjevanju pogoja PCT, poveča tveganje za prenos okužbe tako na stanovalce in obiskovalce, kot tudi na zaposlene.  Zaradi velikega števila okuženih, tudi tistih, ki so prebolevniki oz. so cepljeni, obiskovalce NAPROŠAMO, da pridete na obisk LE ČE JE NUJNO, in da na obisk pridite le, če ste POPOLNOMA ZDRAVI IN NISTE BILI V STIKU Z OKUŽENIMI ALI OSEBAMI V KARANTENI.

 

Svojce bomo sproti obveščali, vedno pa se lahko svojci za več informacij obrnete na vodje tima posameznega nadstropja.

                                                                                             

Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

24. 1. 2022

 

 

SPOŠTOVANE OBISKOVALKE IN OBISKOVALCI

 

 

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška še vedno omogočamo obiske, ob spoštovanju in upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2. Zaradi naglega širjenja različice omikron, se morate vsi obiskovalci zavedati, da se z obiskom v Domu, klub izpolnjevanju pogoja PCT, poveča tveganje za prenos okužbe tako na stanovalce in obiskovalce, kot na zaposlene. Ker se domovi srečujemo z velikim pomanjkanjem zaposlenih, bi vnos okužbe lahko ogrozil varno in kvalitetno opravljanje storitev. V primeru neupoštevanja omejitev s strani svojcev oz. vnosa virusa v Dom, bomo primorani uvesti strožje omejitve pri obiskih ali obiske v Domu celo ukiniti.

 

Obveščamo Vas, da smo v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška v ponedeljek, 24. 1. 2022, potrdili tri okužbe s Covid 19, ki so posledica stikov s svojci. V nadaljevanju izvajamo testiranja po navodilih epidemiologinje.

 

VSTOP V PROSTORE DOMA JE DOVOLJEN SAMO OSEBAM,

KI IZPOLNJUJEJO POGOJ  PCT (ena zdrava oseba):

 • Prebolelost bolezni covida-19 izkažete z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 180 dni.
 • Cepljenost izkažete s potrdilom o cepljenju.
 • Pogoj testiranja izkažete z negativnim rezultatom testa HAG, ki ne sme biti starejši od 24 ur in negativnim rezultatom PCR testa, ki pa ne sme biti starejši od 48 ur.

Obiskovalci, ki obiščete stanovalca v prostorih Doma, si morate ob vstopu v Dom RAZKUŽITI ROKE, se EVIDENTIRATIna recepciji in ves čas obiska UPORABLJATI SVOJO ZAŠČITNO MASKO. MASKA MORA BITI ČISTA.

 

Zaradi velikega števila okuženih, tudi tistih, ki so prebolevniki oz. so cepljeni, ter okužb stanovalcev, ki so posledica stikov s svojci, obiskovalce NAPROŠAMO, da pridete na obisk LE ČE JE NUJNO, in da na obisk pridite le, če ste POPOLNOMA ZDRAVI IN NISTE BILI V STIKU Z OKUŽENIMI ALI OSEBAMI V KARANTENI.

 

Obiski pri pomičnih stanovalcih potekajo zunaj, pred Domom, pri nepomičnih stanovalcih pa v njihovi sobi (ne v skupnih prostorih Doma).

                                                                                                                                                 

Le s skupnimi močmi in upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe bomo lahko na najboljši možen način poskrbeli za zdravje in zadovoljstvo naših stanovalcev.

 

Ljubljana, 24. 1. 2022                                                                                                       

Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

7. 1. 2022

 

Spoštovani!

 

Obveščamo Vas, da smo v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška v sredo, 5. 1. 2022, potrdili eno okužbo s Covid 19. Včeraj smo opravili 39 testov, vsi testi so bili negativni. V nadaljevanju izvajamo testiranja po navodilih epidemiologinje.

 

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška še vedno omogočamo obiske, ob spoštovanju in upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2.

 

OBISKI SO DOVOLJENI SAMO OSEBAM, KI IZPOLNJUJEJO POGOJ  PCT (ena zdrava oseba).

 

Obiskovalci, ki obiščete stanovalca, si morate ob vstopu v Dom RAZKUŽITI ROKE, se EVIDENTIRATI na recepciji in ves čas obiska UPORABLJATI IZKLJUČNO ZAŠČITNO MASKO FFP2, KATERO DOBITE NA RECEPCIJI DOMA.

 

Obiski v domu so dovoljeni med 9. in 18. uro. Na obisk pridite le, če ste POPOLNOMA ZDRAVI in niste bili v stiku z okuženimi ali osebami v karanteni.

 

Obiski bodo pri pomičnih stanovalcih potekali zunaj, pred Domom, pri nepomičnih stanovalcih pa v njihovi sobi (ne v skupnih prostorih Doma).

 

Zahvaljujemo se vam za vaše zaupanje in doslednost upoštevanja ukrepov.

                                                                                                                                                                                                                           

Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

 

5. 1. 2002

 

SPOŠTOVANE OBISKOVALKE IN OBISKOVALCI

 

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška omogočamo obiske, ob spoštovanju in upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2. Zaradi naglega širjenja različice omikron, se morate vsi obiskovalci zavedati, da se z obiskom v Domu, klub izpolnjevanju pogoja PCT, poveča tveganje za prenos okužbe tako na stanovalce in obiskovalce, kot na zaposlene. Ker se domovi srečujemo z velikim pomanjkanjem zaposlenih, bi vnos okužbe lahko ogrozil varno in kvalitetno opravljanje storitev. V primeru neupoštevanja omejitev s strani svojcev oz. vnosa virusa v Dom, bomo primorani uvesti strožje omejitve pri obiskih ali obiske v Domu celo ukiniti.

VSTOP V PROSTORE DOMA JE DOVOLJEN SAMO OSEBAM, KI IZPOLNJUJEJO POGOJ  PCT:

 • Prebolelost bolezni covida-19 izkažete z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 180 dni.
 • Cepljenost izkažete s potrdilom o cepljenju.
 • Pogoj testiranja izkažete z negativnim rezultatom testa HAG, ki ne sme biti starejši od 24 ur in negativnim rezultatom PCR testa, ki pa ne sme biti starejši od 48 ur.

Obiskovalci, ki obiščete stanovalca v prostorih Doma, si morate ob vstopu v Dom RAZKUŽITI ROKE, se EVIDENTIRATIna recepciji in ves čas obiska UPORABLJATI ZAŠČITNO MASKO.

 

Obiski v domu so dovoljeni med 9. in 18. uro. Na obisk pridite le, če ste POPOLNOMA ZDRAVI in niste bili v stiku z okuženimi ali osebami v karanteni.

 

Obiski bodo pri pomičnih stanovalcih potekali v dvorani Marjana, terasi Kavarne lepa Vida in v Parku pred Domom, pri nepomičnih stanovalcih pa izključno v njihovi sobi (ne v skupnih prostorih Doma).

 

    S spoštovanjem,

 

    mag. Simon Strgar, direktor

 

 

 

 

17. 11. 2021

 

Spoštovane svojke, spoštovani svojci!

 

Obveščamo vas, da v našem domu trenutno nimamo okužb s Covid – 19. Želimo si, da tako ostane, zato vas še naprej prosimo za dosledno upoštevanje vseh že znanih ukrepov: na obisk prihajajte zdravi, izpolnjujte pogoj PCT, v času obiska nosite masko (kirurška oz. maske tipa FFP2), držite ustrezno medsebojno razdaljo 1,5 m.

V tem, za vse težkem obdobju, se večina domov srečuje z raznoraznimi težavami, med drugimi tudi s kadrovskim primanjkljajem, ki je lahko posledica bolniških odsotnosti, zaradi otrok določenih karanten, odhoda v pokoj in pomanjkanja zdravstveno-negovalnega osebja na trgu dela. Vsi se trudimo, da po najboljših močeh skrbimo za naše stanovalke in stanovalce, opravljamo dogovorjene storitve, pa vendar v tem obdobju prihaja tudi do daljšega odzivnega časa pri opravljanju katere od storitev. Zagotavljamo vam, da bodo opravljena vsa dogovorjena opravila, pri čemer bomo dali prednosti osebni higieni in prehranjevanju, prosimo pa vas za strpnost in razumevanje glede časovne realizacije vseh opravil.

 

Zahvaljujemo se vam za vaše zaupanje in doslednost upoštevanja ukrepov, s čimer ste tudi vi pripomogli k temu, da v domu trenutno ni okužb.

 

S spoštovanjem,

 

mag. Simon Strgar, direktor

 

 

 

15. 9. 2021

 

DOSLEDNO UPOŠTEVANJE STROKOVNIH SMERNIC V POVEZAVI S TVEGANJEM PRENOSA VIRUSA

 

Na podlagi vladnega ODLOKA o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, objavljen dne 11. 9. 2021 v Uradnem listu, ponovno vse obiskovalce pozivamo k doslednemu upoštevanju ukrepov za preprečevanje tveganja prenosa virusa SARS-Cov-2, vključno z dosledno higieno rok, dosledno uporabo osebne varovalne opreme, medsebojne razdalje ter izpolnjevanjem pogoja PCT.

 
Pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (v nadaljnjem besedilu: pogoj PCT) je izpolnjen, če osebe razpolagajo z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:
1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
2. z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR (v nadaljnjem besedilu: EU DCP);
3. z digitalnim COVID potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku;
4. z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim izkazujejo, da so prejele:
‒ drugi odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca oziroma kombinacijo dveh cepiv iz te alineje. Dokazilo se pridobi takoj po prejetem drugem odmerku;
‒ odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja;
5. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 180 dni;
6. z dokazilom o prebolevnosti iz prejšnje točke in dokazilom o cepljenju iz 4. točke tega člena, s katerim dokazujejo, da so bile v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom cepiva iz prve alineje 4. točke tega člena. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

 

Odlok prične veljati 15. septembra 2021.

 

Prosimo, da na recepciji Doma predložite enega od Pogojev PCT.

 

Lep pozdrav,

 

mag. Simon Strgar, direktor

 

 

 

6. 9. 2021

 

DOSLEDNO UPOŠTEVANJE STROKOVNIH SMERNIC V POVEZAVI S TVEGANJEM PRENOSA VIRUSA

 

Na podlagi vladnega ODLOKA o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, objavljen dne 4. 9. 2021 v Uradnem listu, ponovno vse obiskovalce pozivamo k doslednemu upoštevanju ukrepov za preprečevanje tveganja prenosa virusa SARS-Cov-2, vključno z dosledno higieno rok, dosledno uporabo osebne varovalne opreme, medsebojne razdalje ter izpolnjevanjem pogojev PCT.

 

PCT pogoj je izpolnjen, če osebe razpolagajo z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:

 1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
 2. z digitalnim COVID potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR (v nadaljnjem besedilu: EU DCP);
 3. z digitalnim COVID potrdilom tretje države v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR, ki vsebuje vsaj enake podatke kot EU DCP in ga je pristojni zdravstveni organ tretje države izdal v angleškem jeziku (v nadaljnjem besedilu: DCP tretje države);
 4. z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim izkazujejo, da je prejela:
 • drugi odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca in cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv. Dokazilo se pridobi takoj po prejetem drugem odmerku;
 • prvi odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja;
 1. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 240 dni;
 2. z dokazilom o prebolelosti iz prejšnje točke in dokazilom o cepljenju, s katerim dokazujejo, da so bile v obdobju, ki ni daljše od 240 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepljene z enim odmerkom cepiva iz prve alineje 4. točke tega člena. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

 

Odlok prične veljati 6. septembra 2021.

 

Prosimo, da na recepciji Doma predložite enega od Pogojev PCT. 

 

Ljubljana, 6. 9. 2021                                                       

Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

20. 8. 2021

 

DOSLEDNO UPOŠTEVANJE STROKOVNIH SMERNIC V POVEZAVI S TVEGANJEM PRENOSA VIRUSA

 

Na podlagi dopisa Ministrstva za zdravje z dne, 9. 8. 2021, ponovno vse obiskovalce pozivamo k doslednemu upoštevanju ukrepov za preprečevanje tveganja prenosa virusa SARS-Cov-2, vključno z dosledno higieno rok, dosledno uporabo osebne varovalne opreme ter izpolnjevanjem pogojev PCT.

 

Prosimo, da na recepciji predložite potrdilo o cepljenosti, prebolelosti ali testiranju. Pri obiskovalcih, ki takega potrdila nimajo, izvajamo kot doslej epidemiološko preverjanje.

 

Lep pozdrav,

 

mag. Simon Strgar, direktor

 

 

17. 5. 2021

 

 

PROTOKOL OBISKOV V DOMU STAREJŠIH OBČANOV LJUBLJANA-ŠIŠKA

V ČASU EPIDEMIJE COVIDA-19

 

V domu starejših občanov Ljubljana – Šiška se zavedamo kako pomemben je  stik stanovalcev  s svojci, zato omogočamo obiske na varen način, tako za stanovalce, kot tudi za obiskovalce. Pri organizaciji obiskov upoštevamo varnostne pogoje in navodila ter priporočila Ministrstva za zdravje. V izogib širjenja okužbe obiskovalce opozarjamo, da so dolžni upoštevati vsa navodila zaposlenih ter splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe, kajti  posledica neupoštevanja navodil je lahko prepoved vstopa v Dom. Vsi obiskovalci se morajo zavedati, da se z obiskom v Domu poveča tveganje za prenos okužbe tako na stanovalce, kot na obiskovalce.

 

 1. Obiski stanovalcev

V Domu omogočamo obiske, ob upoštevanju varnostnih ukrepov in protokola obiskov v času epidemije Covida-19. Obiskovalci ves čas obiska v notranjosti Doma uporabljajo ustrezno masko, ki prekrije nos in usta.

 

 1. Najava in uskladitev terminov obiskov

Od 17. 5. 2021 se svojcem ni več potrebno naročati na obisk v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška. K stanovalcu lahko prideta naenkrat na obisk največ dve zdravi odrasli osebi.

Za več informacij glede obiskov se pokliče na telefonsko številko 051 218 650.

 

 1. Lokacija obiskov

Obiski pomičnih stanovalcev in stanovalcev na vozičku potekajo v času lepega vremena na zunanji terasi Kavarne lepa Vida oziroma v Parku pred domom, v času slabega vremena pa v domski restavraciji ali v sobi stanovalca. V domski restavraciji so za izvajanje obiskov postavljene mize s pregradno steno.

 

Nepomični stanovalci bodo obiske sprejemali v njihovih sobah. V kolikor želijo svojci nepomičnega stanovalca peljati v domski park ali kavarno Doma, se je za pripravo stanovalca potrebno dogovoriti z vodjem tima posameznega nadstropja.

 

 1. Evidentiranje obiskov in izjava svojca

Recepcija vodi evidenco obiskovalcev v notranjem delu Doma, in zajema: ime in priimek stanovalca in obiskovalca, telefonsko številko obiskovalca, datum obiska, čas (od-do) obiska in lokacijo obiska. Evidenco obiskov vodimo na podlagi podpisane izjave obiskovalcev. S podpisom izjave obiskovalci potrjujejo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena. Prav tako potrjujejo, da so seznanjeni s protokolom obiska in varnostnimi ukrepi, ki jih je potrebno upoštevati. V izjavi obiskovalci navedejo tudi telesno temperaturo, ki si jo izmerijo ob prihodu v Dom.

 

 1. Trajanje in pogostost obiskov

Trajanje obiskov pri stanovalcih ni omejeno.

 

 1. Zaščitni ukrepi – osebna varovalna oprema

Stanovalci in obiskovalci morajo ves čas obiska (v sobi, v domski restavraciji) obvezno nositi zaščitno masko IIR, ki ustreza varnostnim zaščitnim pogojem. Stanovalec in svojec morata pri obisku upoštevati fizično razdaljo 1,5 m oziroma obstoječo postavitev stolov in miz s pregradami.

 

Telesni stiki med stanovalcem in obiskovalcem (rokovanje, objemanje, poljubljanje…) niso priporočeni.

 

 1. Protokol obiskov in izhodi stanovalcev
 • Obiskovalec si pred prihodom na obisk v notranjost Doma obvezno nadene zaščitno masko, ki prekriva usta in nos.
 • Obiskovalec si ob prihodu v Dom v notranjost Doma razkuži roke in izmeri telesno temperaturo.
 • Obiskovalec ob prihodu v notranjost Doma poda izjavo iz 4. točke tega protokola.
 • Zaposleni obiskovalce (po potrebi) večkrat seznanijo s splošnimi navodili ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, ustrezna fizična razdalja, upoštevanje drugih varnostnih ukrepov).
 • Med obiskom v notranjosti Doma ni dovoljeno odstranjevati zaščitne maske.
 • Za stanovalce so odprta vrata domske kavarne v notranjosti; terasa domske kavarne pa je v zunanjem delu odprta tudi za svojce. Obiskovalci, ki svojca obiščejo v sobi, lahko kavico v ustrezni embalaži odnesejo v sobo. Koriščenje storitev kavarne Doma je možna ob spoštovanju in upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, ki so v tem času potrebni.

 

Datum: 17. 5. 2021                 

                                                                                 

Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

12. 4. 2021

 

Spoštovani,

 

bistveni dejavniki tveganja širjenja okužbe so zaprt prostor, čas, ki ga preživimo z drugimi, gostota ljudi in neupoštevanje ukrepov za preprečevanje širjenja okužb.  

K uspešnemu obvladovanju širjenja bolezni odločno pripomorete tudi obiskovalci Doma starejših občanov Ljubljana – Šiška, s svojim odgovornim vedenjem do sebe in drugih. To pomeni, da dosledno izvajate preventivne ukrepe, se držite navodil in priporočil za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.

Predvsem pa je pomembno, da v dom prihajate le, če ste popolnoma zdravi. 

 

Zahvaljujemo  se vam za odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov. Le tako se bomo hitreje vrnili v ustaljene tire in v bolj prijazno ter varno prihodnost.

 

Lep pozdrav,

 

mag. Simon Strgar, direktor

 

 

Obveščamo vas, da URADNE URE v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška potekajo po telefonu:

PRIMOŽ KRIVEC

 • ponedeljek: 9.00 do 11.00
 • sreda: 12.00 do 16.00
 • četrtek: 9.00 do 11.00

LEA HORVAT

 • ponedeljek: 9.00 do 11.00
 • torek: 9.00 do 11.00
 • sreda: 12.00 do 16.00
 • četrtek: 9.00 do 11.00
 • petek: 9.00 do 11.00

Hvala za razumevanje.

 

 

30. 3. 2021

 

Spoštovani,

 

zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v državi je Vlada Republike Slovenije sprejela vrsto ukrepov, s katerimi želi izboljšati epidemiološko stanje v državi. Odlok začne veljati 1. aprila in velja do vključno 11. aprila 2021.

Bistveni dejavniki tveganja širjenja okužbe so zaprt prostor, čas, ki ga preživimo z drugimi, gostota ljudi in neupoštevanje ukrepov za preprečevanje širjenja okužb.  

K uspešnemu obvladovanju širjenja bolezni odločno pripomorete tudi obiskovalci Doma starejših občanov Ljubljana – Šiška, s svojim odgovornim vedenjem do sebe in drugih. To pomeni, da dosledno izvajate preventivne ukrepe, se držite navodil in priporočil za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.

Predvsem pa je pomembno, da v omenjenem obdobju obiske v domu omejite na minimum in da v dom prihajate le, če ste popolnoma zdravi. Priporočamo, da na obisk pride ena zdrava odrasla oseba.

Zahvaljujemo  se vam za odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov. Le tako se bomo hitreje vrnili v ustaljene tire in v bolj prijazno ter varno prihodnost.

 

Lep pozdrav,

 

mag. Simon Strgar, direktor

 

 

 

15. 3. 2021

 

 

PROTOKOL OBISKOV V DOMU STAREJŠIH OBČANOV LJUBLJANA – ŠIŠKA

V ČASU EPIDEMIJE COVIDA-19

 

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška se zavedamo kako pomemben je  stik stanovalcev  s svojci, zato omogočamo obiske na varen način, tako za stanovalce, kot tudi za obiskovalce. Pri organizaciji obiskov upoštevamo varnostne pogoje in navodila ter priporočila Ministrstva za zdravje. V izogib širjenja okužbe obiskovalce opozarjamo, da so dolžni upoštevati vsa navodila zaposlenih ter splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe, kajti  posledica neupoštevanja navodil je lahko prepoved vstopa v Dom. Vsi obiskovalci se morajo zavedati, da se z obiskom v Domu poveča tveganje za prenos okužbe tako na stanovalce, kot na obiskovalce.

 

1. Obiski stanovalcev

V Domu omogočamo obiske, ob upoštevanju strogih varnostnih ukrepov in protokola obiskov v času epidemije Covida-19. Zaradi omejevalnih ukrepov je omejeno tako dnevno število obiskovalcev v Domu, kakor tudi število obiskov pri posameznem stanovalcu. Vsak stanovalec lahko ima največ en obisk na dan in največ tri obiske na teden. Obiskovalci ves čas obiska uporabljajo ustrezno masko, ki prekrije nos in usta.

 

2. Najava in uskladitev terminov obiskov

K stanovalcu lahko prideta naenkrat na obisk največ dve zdravi odrasli osebi, v času, ki je predviden za obiske in sicer od 9. do 11. ure (ob 12h – pomoč pri hranjenju) in od 13. do 17. ure (ob 17h – pomoč pri hranjenju).

 

Za obisk je potrebna predhodna telefonska najava in uskladitev prostega termina na telefonsko številko 051 218 650 in sicer od ponedeljka do petka, med 9. in 14. uro. Obiski v Domu brez predhodne najave niso možni.

 

3. Lokacija obiskov

Obiski pomičnih stanovalcev in stanovalcev na vozičku potekajo v domski restavraciji, na zunanji terasi Kavarne oziroma v Parku pred domom. V domski restavraciji so za izvajanje obiskov postavljene mize s pregradno steno. Po obisku zaposlena oseba oz. prostovoljec razkuži vse površine, ki sta se jih dotikala stanovalec in obiskovalec (stoli, mize…) in prezrači prostor. Stanovalce, ki niso popolnoma samostojni in potrebujejo pomoč, bodo v pritličje pospremili oz. pripeljali zaposleni v Domu.

 

Nepomični stanovalci bodo obiske sprejemali v njihovih sobah (obiskovalci stanovalce obiščejo izključno v njihovi sobi in se ne zadržujejo na hodnikih oziroma v drugih skupnih prostorih doma). Potek obiskov v sobah stanovalcev bodo diskretno nadzirali zaposleni v službi ZNO in družabniki. 

 

4. Evidentiranje obiskov in izjava svojca

Recepcija vodi evidenco obiskovalcev, ki zajema: ime in priimek stanovalca in obiskovalca, telefonsko številko obiskovalca, datum obiska, čas (od-do) obiska in lokacijo obiska. Evidenco obiskov vodimo na podlagi podpisane izjave obiskovalcev. S podpisom izjave obiskovalci potrjujejo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena. Prav tako potrjujejo, da so seznanjeni s protokolom obiska in varnostnimi ukrepi, ki jih je potrebno upoštevati. V izjavi obiskovalci navedejo tudi telesno temperaturo, ki si jo izmerijo ob prihodu v Dom.

 

5. Trajanje in pogostost obiskov

Trajanje obiskov pri stanovalcih, ki so okužbo z virusom SARS-CoV-2 preboleli in bivajo v svoji sobi ni omejeno. Čas obiska stanovalcev v domski restavraciji, na zunanji terasi Kavarne oziroma v Parku pred domom pa je omejen na največ 1 uro.

 

6. Zaščitni ukrepi – osebna varovalna oprema

Stanovalci in obiskovalci morajo ves čas obiska (v sobi, v domski restavraciji oz. na zunanji terasi Kavarne,  v Parku pred domom) obvezno nositi zaščitno masko IIR, ki ustreza varnostnim zaščitnim pogojem. Stanovalec in svojec morata pri obisku upoštevati fizično razdaljo 1,5 m oziroma obstoječo postavitev stolov in miz s pregradami.

 

Telesni stiki med stanovalcem in obiskovalcem (rokovanje, objemanje, poljubljanje…) niso priporočeni.

 

7. Protokol obiskov in izhodi stanovalcev

 • Obiskovalec si pred prihodom na obisk obvezno nadene zaščitno masko, ki prekriva usta in nos.
 • Obiskovalec si ob prihodu v Dom razkuži roke in izmeri telesno temperaturo.
 • Obiskovalec poda izjavo iz 4. točke tega protokola (zaželeno je, da obiskovalci izpolnjeno izjavo prinesejo s seboj).
 • Zaposleni obiskovalce (po potrebi) večkrat seznanijo s splošnimi navodili ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, ustrezna fizična razdalja, upoštevanje drugih varnostnih ukrepov).
 • Med obiskom ni dovoljeno odstranjevati zaščitne maske.
 • Stanovalci, ki so okužbo že preboleli in še ni minilo 6 mesecev od potrjene okužbe oz. so bili v celoti cepljeni in še ni minilo 3 mesece od cepljenja v celoti (7 oz. 14 dni po drugem odmerku, glede na vrsto mRNA cepiva, oziroma 21 dni po prvem odmerku cepiva AstraZeneca) lahko gredo domov, v trgovino, na pošto, banko… ob upoštevanju vseh priporočenih ukrepov (vzdrževanje medosebne razdalje 1,5 metra, pravilno nošenje maske, pravilna in natančna higiena rok).
 • Stanovalci, ki okužbe z virusom SARS-CoV-2 še niso preboleli oziroma še niso bili v polno cepljeni proti virusu SARS-CoV-2, lahko po vrnitvi v Dom predstavljajo tveganje vnosa virusa SARS-CoV-2 v institucijo, zato njihove želje glede izhodov obravnavamo individualno.
 • Za stanovalce smo ponovno odprli vrata domske restavracije in domske kavarne, domska kavarna pa je v zunanjem delu odprta tudi za svojce. Obiskovalci, ki svojca obiščejo v sobi, lahko kavico v ustrezni embalaži odnesejo v sobo. Koriščenje storitev kavarne Doma je možna ob spoštovanju in upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, ki so v tem času potrebni.

 

mag. Simon Strgar

direktor

 

 

10. 3. 2021

 

 

Spoštovani,

 

z veseljem vam sporočamo, da v Domu nimamo okužb Covid-19 in upamo, da tako tudi ostane. Po najboljših močeh se trudimo, da življenje normaliziramo in da naši stanovalci ponovno postajajo čimbolj aktivni, tudi s sprehodi v park in obisku domske kavarne, seveda ob spoštovanju in upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, ki so v tem času potrebni.

 

Za stanovalce so od 26. januarja 2021 odprta vrata domske restavracije in domske kavarne, domska kavarna pa je v zunanjem delu odprta tudi za svojce.

 

Z obiski svojcev v Domu nadaljujemo po zadnjem protokolu, le uporaba plašča in kape za po nadstropjih ni več potrebna.

 

Vsem želimo lepe trenutke ob srečanju s svojimi bližnjimi.

 

mag. Simon STRGAR

direktor

 

 

 

21. 1. 2021

 

 

Spoštovani,

 

 

obveščamo vas, da že od 22. 12. 2020 v Domu nismo zaznali nove okužbe. Tako stanovalci kot zaposleni smo, v želji, da tako ostane tudi naprej, zadovoljni. Življenje v Domu bomo poskušali v naslednjih mesecih normalizirati na najbolj možen varen način.

 

V naslednjem tednu, v torek 26. januarja 2021, se izključno za stanovalce ponovno odpirajo vrata domske restavracije in domske kavarne, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov (uporaba maske, varnostna razdalja…). 

 

Z obiski svojcev v Domu nadaljujemo po zadnjem protokolu.

 

Vsem želimo lepe trenutke ob ponovnem srečanju s svojimi bližnjimi.

 

 

mag. Simon STRGAR

direktor

 

 

 

9. 12. 2020

 

OBISKI V DOMU STAREJŠIH OBČANOV LJUBLJANA – ŠIŠKA V ČASU EPIDEMIJE COVIDA-19

 

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

 

v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška se zavedamo kako pomemben je  stik stanovalcev  s svojci, zato želimo omogočiti obiske na varen način, tako za stanovalce, kot tudi za obiskovalce. Pri organizaciji obiskov upoštevamo varnostne pogoje in navodila ter priporočila Ministrstva za zdravje.

 

Z obiski bomo v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška ponovno pričeli v četrtek, 10. decembra 2020. K stanovalcu lahko pride naenkrat na obisk ena zdrava odrasla oseba in sicer vsak dan v tednu od 9. do 11. ure ter od 13. do 17. ure (obiski v sobi so tudi v času obrokov). Za obisk je potrebna predhodna telefonska najava in uskladitev termina na telefonski številki 051 218 650 in sicer od ponedeljka do petka, med 9. in 14. uro (v času malice, med 11. in 11.30 uro naročanje ni možno). Obiski v Domu brez predhodne najave niso možni.

 

Stanovalci, ki so pomični in samostojni, bodo obiske sprejemali v domski restavraciji oziroma v parku pred domom. Nepomični stanovalci oziroma stanovalci, ki pri izvajanju obiskov potrebujejo pomoč, bodo obiske sprejemali v svojih sobah.

 

Obiskovalci bodo morali pred obiskom izpolniti Izjava obiskovalcev – koronavirus. S podpisom izjave obiskovalci potrjujejo, da so v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena. Prav tako potrjujejo, da so seznanjeni s Protokolom obiskov in varnostnimi ukrepi, ki jih je potrebno upoštevati. V izjavi obiskovalci navedejo tudi telesno temperaturo, ki si jo izmerijo ob prihodu v dom.

 

Obiski v domski restavraciji in v parku trajajo največ 40 minut. Čas obiska v sobah stanovalcev je omejen na največ 1 uro. Vsakemu stanovalci bomo skušali omogočiti vsaj en obisk na teden.

Stanovalci in obiskovalci morajo ves čas obiska v domski restavraciji oz. v parku pred domom obvezno nositi kirurško masko IIR, ki ustreza varnostnim zaščitnim pogojem. Stanovalec in svojec morata pri obisku upoštevati fizično razdaljo 1,5 m oziroma obstoječo postavitev stolov in miz s pregradami. Med obiskom v sobi morajo obiskovalci imeti oblečen zaščitni plašč in kirurško masko IIR.  Med obiskom ni dovoljeno odstranjevati osebne varovalne opreme. Po obisku obiskovalec varno odloži zaščitno plašč in si razkuži roke.

 

Svojcem želimo lepe trenutke ob ponovnem srečanju s svojimi bližnjimi.

 

mag. Simon STRGAR

direktor

 

 

 

2. 12. 2020

 

Spoštovani stanovalci in svojci stanovalcev našega Doma

 

Vstopili smo v mesec december. V praznični čas, ki pa bo letos zaradi epidemije novega koronavirusa potekal nekoliko drugače. Kljub vsemu, se bomo močno potrudili, da ohranimo tradicijo prazničnega vzdušja. Tako smo že pričeli z okraševanjem skupnih prostorov v Domu in okraševanjem dreves v parku.

 

V Domu zaposleni skrbimo za stanovalce po naših najboljših močeh. Stanovalcem skušamo čim bolj pestro zapolniti njihov vsakdan. Na različne načine in z različnimi aktivnostmi se trudimo polepšati dneve brez obiskov in skupnih druženj. Zavedamo pa se, da jim stika z vami – svojci in prijatelji – ne moremo nadomestiti. Zato vam predlagamo, da s svojimi najdražjimi stopite v stik preko video klica, lahko pa svojca v domu razveselite s spodbudnim pismom, s kakšno praznično ali družinsko fotografijo, z video posnetkom, ki mu bo pričaral nasmeh na obraz. Fotografije, kratke video posnetke ali e-pošto nam pošljite na e-naslov: geni.krzic@domsiska.si ali marta.vidmar@domsiska.si. Stanovalci bodo veseli vaših misli in spodbudnih besed.

Prav tako iščemo rešitve, kako v najkrajšem možnem času, na varen način za stanovalce in obiskovalce, omogočiti obiske. O načinu izvajanja obiskov boste svojci – prve kontaktne osebe obveščeni po ustaljenih poteh. Z veseljem sprejmemo tudi kakšno vašo idejo.

 

Zdravstveno stanje stanovalcev ves čas redno spremljamo in ob morebitni spremembi takoj obvestimo pristojne službe in svojce. Kljub našemu trudu, predanosti, vsem protokolom in previdnostnim ukrepom, smo v zadnjem času zaznali nove okužbe pri stanovalcih in zaposlenih. V četrtek, 26. 11. 2020  smo zaznali 4 okužbe pri stanovalcih, ki bivajo v 4. in 6. nadstropju. V petek, 27. 11. 2020 smo testirali stanovalce 4., 5. in 6. nadstropja. Rezultati so pokazali 8 okužb pri stanovalcih in 3 okužbe pri zaposlenih. V ponedeljek, 30. 11. 2020 smo testirali stanovalce 4. nadstropja. Rezultati so pokazali 2 novi okužbi. Včeraj, v torek, 1. 12. 2020  smo testirali stanovalce 3. nadstropja in rezultati so pokazali 3 nove okužbe. Danes, v sredo, 2. 12. 2020 smo testirali stanovalce 2. nadstropja, vsi današnji rezultati so negativni. Bolezen pri večini stanovalcev in zaposlenih poteka v blagi obliki. Okužene stanovalce smo preselili v rdečo cono, kjer je za njih ustrezno poskrbljeno in se po njihovih besedah in po besedah zaposlenih dobro počutijo. V času okužb je v našem domu ozdravelo (vrnilo v svoje sobe) že 35 stanovalcev.

 

Zaposleni v Domu skušamo vsem stanovalcem tudi v teh težkih časih zagotoviti največje možno udobje in kar se da normalno bivanje. Aktivnosti v Domu, ki so potekale v prostorih fizioterapije in delovne terapije izvajamo v manjših skupinah, po posameznih nadstropjih. Pri nepokretnih stanovalcih poteka obravnava v sobah. Delo v nadstropjih poteka v obliki gospodinjskih skupnosti. Domska kavarna je zaprta, stanovalci in svojci lahko v socialni službi naročijo različne priboljške (sadje, sokove, sladkarije…).

 

Vsi v domu si želimo da se naše življenje čimprej normalizira. Želimo si, da se v naš dom vrnejo obiskovalci, smeh in veselje. Želimo si, da se bodo stanovalci počutili domače, se družili, prepevali, spili kavico v domski kavarni in se udeleževali skupinskih aktivnostih.

 

Upamo in želimo si, da se naše želje uresničijo.

 

Lepo pozdravljeni.

mag. Simon Strgar, direktor

 

 

30. 11. 2020

 

   Intervju z direktorjem našega Doma mag. Simonom Strgarjem:

   Domovi za starejše

   kanal Ljubljana TV (intervju se prične na 35. minuti)

 

 

 

17. 11. 2020

 

  OBVESTILO

 

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

 

Včeraj, 16. 11. 2020, smo odvzeli brise 44 stanovalcem, ki so bili predhodno v rizičnih stikih s pozitivnimi stanovalci, 4 so bili pozitivni, ostali so bili negativni. 3 od teh stanovalcev so iz 6. nadstropja, 1 stanovalec pa iz 4. nadstropja. Vsi so bili zadnjih 13 dni v svojih sobah in prenos na ostale stanovalce ni mogoč.  Pozitivne stanovalce smo danes preselili v rdečo cono. Sporočeno nam je bilo, da je pozitivna tudi stanovalka, ki je na zdravljenju v bolnišnici in se je tam tudi okužila.

Pozitivna novica je, da se je danes iz rdeče cone nazaj v svoje sobe preselilo 10 stanovalcev, pri katerih je bil pozitiven bris 7. 11. 2020 in so bili ves čas brez bolezenskih znakov.

V rdeči coni imamo tako z današnjim dnem 19 COVID-19 pozitivnih stanovalcev, od katerih je velika večina brez  bolezenskih znakov, 2 stanovalki pa sta zaradi zdravstvenih zapletov hospitalizirani v Bolnišnici Petra Držaja Ljubljana.

Ponovne brise v delu 4. in 6. nadstropja, kjer so bile potrjene zadnje okužbe, bi ponovno odvzeli 26. 11. 2020. V kolikor bi kdo kazal znake okužbe, bris odvzamemo takoj, razen tekom vikenda, ko o tem odloča SNMP. 

Preostali del doma je bil do današnjega dne siva cona, stanovalci doma pa so od 7. 11. 2020 bili v samoizolaciji v svojih sobah. Glede na sprotno spremljanje zdravstvenega stanja in glede na to, da so stanovalci pri ukrepu samoizolacije razumevajoče sodelovali, bomo od jutri naprej stanovalcem omogočili izhode iz sob in gibanje znotraj nadstropja. Nadaljnje sproščanje ukrepov bomo uvajali postopno in boste o tem sproti obveščeni. Zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih še naprej redno spremljamo in zaenkrat nihče ne kaže znakov koronavirusne bolezni.

Dom ostaja po navodilih epidemiološke službe NIJZ do nadaljnjega še vedno ZAPRT ZA OBISKOVALCE, prav tako so odsvetovani izhodi stanovalcev. Obiski tako trenutno niso možni, razen pri stanovalcih, ki se poslavljajo in so omejeni na eno zdravo osebo naenkrat. Tovrstni ukrepi so nujni, saj zdravstveno stanje mnogim stanovalcem ne dopušča razumevanja trenutne situacije, prav tako stanovalci bivanje v domu doživljajo kot svoje domovanje in se temu primerno kljub neprestanemu opozarjanju in usmeritvam osebja tudi vedejo, kar pa, glede na naravo virusa, privede do naglega širjenja. Stanovalcem večkrat predstavimo varovalne ukrepe, jim kažemo ustrezno higieno rok in nošnjo obrazne maske, nekateri to sprejemajo z razumevanjem, drugi so do ukrepov skeptični, mnogi pa niso sposobni razumeti.

Kavarna je trenutno zaprta, za kavo po nadstropjih poskrbimo mi, prav tako za različne priboljške. Po posameznih nadstropjih organiziramo tudi različne individualne aktivnosti.

Vljudno naprošamo svojce, da se za dostavo paketov za stanovalce dogovorite preko recepcije oz. socialne službe. Prosimo, da dobrine dostavite v originalni embalaži, ki jo lahko razkužimo. Ne prinašajte pokvarljivih izdelkov in cvetja, saj morajo biti paketi 3 dni v karanteni.

Za vse informacije smo vam na voljo telefonsko preko:

– recepcije: 01/51 31 630,

– socialne službe: Lea Horvat 040 455 662 ali Primož Krivec 01/51 31 640,

– preko vodij timov:

 1. nadstropje: Barbara Smrkolj: 040/455 645,
 2. in 3. nadstropje: Muhamed Husić: 040/455 650,
 3. do 6. nadstropje: Marija Zajc: 040/455 644.

Stanovalce, zaposlene in svojce naprošamo za razumevanje trenutne situacije, potrpežljivost in za sodelovanje. Potrudili se bomo, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam prijetno in čim manj stresno. Spremljate nas lahko preko FB strani in spletni strani Doma.

Še enkrat bi se rad zahvalil prav vsem zaposlenim, ki kljub pomanjkanju kadra sproti dokazujejo, da so strokovni, pripadni in jim je mar za stanovalce. HVALA!

Ostanite zdravi.

 

Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

11. 11. 2020

 

OBVESTILO

 

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

 

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška smo danes, 10. 11. 2020 prejeli rezultate brisov stanovalcev in zaposlenih. Od 52 odvzetih brisov pri stanovalcih je še 7 pozitivnih, od 4 odvzetih brisov pri zaposlenih 1 pozitivna. Skupno na današnji dan tako beležimo okužbo s Covid-19 pri 23 stanovalcih in 6 zaposlenih. Ena zaposlena pa je med tem ozdravela in je že v službi.

 

V petek bomo ponovno testirali stanovalce, ki so bili v rizičnem stiku z okuženimi. Glede na to, da so se okužbe pojavile izključno pri stanovalcih, ki se družijo v pritličnih prostorih Doma, je  v naslednjih dneh pričakovati povečanje števila okužb predvsem pri stanovalcih, ki so bili v visoko rizičnem stiku z okuženimi stanovalci. Vsaj tako kažejo naše dosedanje izkušnje in dognanja epidemiološke stroke. Zdravstveno stanje določenim stanovalcem namreč ne dopušča razumevanja trenutne situacije, prav tako stanovalci bivanje v domu doživljajo kot svoje domovanje in se temu primerno kljub neprestanemu opozarjanju in usmeritvam osebja tudi vedejo. Stanovalcem smo že večkrat predstavili varovalne ukrepe, jim prikazali ustrezno higieno rok in nošnjo obrazne maske, nekateri so to sprejeli z razumevanjem, zopet drugi so bili do ukrepov skeptični.

 

Navedena dejstva pričajo, kako nepredvidljiv je virus, s katerim se srečujemo zadnjih osem mesecev. Zato sem posebej hvaležen zaposlenim, ki upoštevajo strokovna priporočila glede uporabe osebne varovalne opreme in so dosledni pri opazovanju svojega zdravstvenega stanja ter se tudi v domačem okolju obnašajo samozaščitno. Iskrena hvala.

 

Rdečo cono smo organizirali v prvem nadstropju na strani B, kamor smo premestili okužene stanovalce. Tako stanovalci kot zaposleni pri katerih je bil test pozitiven se počutijo dobro in ne kažejo znakov koronavirusne bolezni.

 

Tudi ostali stanovalci se počutijo dobro, le z negotovostjo in skrbjo spremljajo trenutno dogajanje, zato se bomo potrudili, da bo bivanje v tem času prijetno.

 

Dom ostaja po navodilih epidemiološke službe NIJZ do nadaljnjega še vedno ZAPRT ZA OBISKOVALCE, prav tako so odsvetovani izhodi stanovalcev. Novih sprejemov ne izvajamo. Obiski trenutno niso možni, razen pri stanovalcih, ki se poslavljajo in so omejeni na eno zdravo osebo naenkrat.

 

Ves Dom je do razjasnitve epidemiološke situacije organiziran kot »siva cona«, kar pomeni, da stanovalci svojih sob ne zapuščajo, če že, pa posamično samo znotraj svoje enote, kjer jim je na razpolago kader.

 

Kavarna je trenutno zaprta, za kavo po nadstropjih bomo poskrbeli, prav tako za različne priboljške. Po posameznih nadstropjih organiziramo tudi različne individualne aktivnosti.

Vljudno naprošamo svojce, da se za dostavo paketov za stanovalce dogovorite preko recepcije oz. socialne službe. Prosimo, da dobrine dostavite v originalni embalaži, ki jo lahko razkužimo. Ne prinašajte pokvarljivih izdelkov in cvetja, saj morajo biti paketi 3 dni v karanteni.

 

Za vse informacije smo vam na voljo telefonsko preko:

– recepcije: 01/51 31 630,

– socialne službe: Lea Horvat 040 455 662 ali Primož Krivec 01/51 31 640

– preko vodij timov:

 1. nadstropje: Barbara Smrkolj: 040/455 645,
 2. in 3. nadstropje: Muhamed Husić: 040/455 650,
 3. do 6. nadstropje: Marija Zajc: 040/455 644.

 

Stanovalce, zaposlene in svojce naprošamo za razumevanje trenutne situacije, potrpežljivost in za sodelovanje. Potrudili se bomo, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam prijetno in čim manj stresno. Spremljate nas lahko preko FB strani in spletne strani Doma, kjer ažurno objavljamo aktualno dogajanje v domu.

 

Še enkrat bi se rad zahvalil prav vsem zaposlenim, ker spoštujejo navodila in vsakodnevno dokazujejo svojo strokovnost in kolegialnost. HVALA!

 

Ostanite zdravi.

 

Za stanovalce in zaposlene: Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

7. 11. 2020

 

OBVESTILO

 

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev

 

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška smo danes, 7. 11. 2020 prejeli rezultate današnjih brisov stanovalcev in zaposlenih. Od 113 odvzetih brisov pri stanovalcih je 13 pozitivnih, od 19 odvzetih brisov pri zaposlenih sta 2 pozitivna. Vse svojce stanovalcev tako okuženih, kot vseh, ki jim je bil odvzet bris, smo že obvestili. Skupno na današnji dan tako beležimo okužbo s Covid-19 pri 16 stanovalcih in 6 zaposlenih. Okužbe pri zaposlenih v enoti zdravstvene nege in oskrbe ne beležimo.

 

Glede na to, da so se okužbe pojavile izključno pri stanovalcih, ki se družijo v pritličnih prostorih Doma je v naslednjih dneh pričakovati povečanje števila okužb predvsem pri stanovalcih, ki so bili v visoko rizičnem stiku z okuženimi stanovalci. Vsaj tako kažejo naše dosedanje izkušnje in dognanja epidemiološke stroke. Zdravstveno stanje določenim stanovalcem namreč ne dopušča razumevanja trenutne situacije, prav tako stanovalci bivanje v domu doživljajo kot svoj dom in se temu primerno kljub opozarjanju in usmeritvam osebja tudi vedejo. Stanovalcem smo že večkrat predstavili varovalne ukrepe, jim prikazali ustrezno higieno rok in nošnjo obrazne maske, nekateri so to sprejeli z razumevanjem, zopet drugi so bili do ukrepov skeptični.

 

Od vseh danes testiranih stanovalcev imata le dva stanovalca blažje znake, ki so značilni za koronavirusno bolezen, pri zaposlenih znakov pred testiranjem nismo zaznali. Zaposlena, ki imata pozitiven test na Covid-19, sta od danes dalje doma in se počutita dobro. Želita si čimprejšnje vrnitve nazaj na delo, tako tudi ostali.

 

Navedena dejstva pričajo, kako nepredvidljiv je virus, s katerim se srečujemo zadnjih osem mesecev. Zato sem posebej hvaležen zaposlenim, ki upoštevajo strokovna priporočila glede uporabe osebne varovalne opreme in so dosledni pri opazovanju svojega zdravstvenega stanja ter se tudi v domačem okolju obnašajo samozaščitno. Iskrena hvala.

 

Rdečo cono bomo organizirali v prvem nadstropju na strani B, kamor bomo premestili okužene stanovalce, stanovalce iz te enote pa v prazne sobe po hiši. Stanovalci se zaenkrat počutijo dobro, le z negotovostjo in skrbjo spremljajo trenutno dogajanje, zato se bomo potrudili, da bodo premestitve čim manj neprijetne, predvsem pa bomo poudarili, da je trenutno premeščanje stanovalcev začasno.

 

Dom ostaja po navodilih epidemiološke službe NIJZ do nadaljnjega še vedno ZAPRT ZA OBISKOVALCE, prav tako so odsvetovani izhodi stanovalcev. Obiski trenutno niso možni, razen pri stanovalcih, ki se poslavljajo in so omejeni na eno zdravo osebo naenkrat.

 

Ves Dom je do razjasnitve epidemiološke situacije organiziran kot »siva cona«, kar pomeni, da stanovalci svojih sob ne zapuščajo, če že, pa posamično samo znotraj svoje enote, kjer jim je na razpolago kader.

 

Kavarna je trenutno zaprta, za kavo po nadstropjih bomo poskrbeli, prav tako za različne priboljške. Po posameznih nadstropjih organiziramo tudi različne individualne aktivnosti.

Vljudno naprošamo svojce, da se za dostavo paketov za stanovalce dogovorite preko recepcije oz. socialne službe. Prosimo, da dobrine dostavite v originalni embalaži, ki jo lahko razkužimo.

 

Za vse informacije smo vam na voljo telefonsko preko:
– recepcije: 01/51 31 630,
– socialne službe: Lea Horvat 040 455 662 ali Primož Krivec 01/51 31 640
– preko vodij timov:
1. nadstropje: Barbara Smrkolj: 040/455 645,
2. in 3. nadstropje: Muhamed Husić: 040/455 650,
4. do 6. nadstropje: Marija Zajc: 040/455 644.

 

Stanovalce, zaposlene in svojce naprošamo za razumevanje trenutne situacije, potrpežljivost in za sodelovanje. Potrudili se bomo, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam prijetno in čim manj stresno. Spremljate nas lahko preko FB strani in spletne strani Doma.

Še enkrat bi se rad zahvalil prav vsem zaposlenim, ker spoštujejo navodila in vsakodnevno dokazujejo svojo strokovnost in kolegialnost. HVALA!

 

Ostanite zdravi.

 

Za stanovalce in zaposlene: Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

 

 

Spoštovani,

 

Kljub poostrenim ukrepom se je v Domu ponovno pojavila okužba. Okužbo beležimo pri treh stanovalcih, pri dveh okužba poteka asimptomatsko, en stanovalec pa je zaradi slabega zdravstvenega stanja v bolnišnici. Svojci vseh so že obveščeni. Prav tako beležimo okužbo pri štirih zaposlenih, ki so doma v samoizolaciji in se počutijo dobro. Na srečo okužb pri zaposlenih v službi zdravstvene nege in oskrbe ne beležimo, saj so bili po torkovem testiranju vsi negativni.

 

Zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih še naprej redno spremljamo in zaenkrat nihče ne kaže znakov koronavirusne bolezni.

 

Danes jemljemo brise pri vseh stanovalcih in zaposlenih, ki so imeli stike z okuženimi in bomo vse svojce takoj, ko bomo obveščeni o rezultatih, poklicali v vsakem primeru. Prosim, da nas ne kličete, če je bil vaš svojec testiran, saj vse napore usmerjamo v organizacijo dela, ki se spreminja.


Dom ostaja po navodilih epidemiološke službe NIJZ do nadaljnjega še vedno ZAPRT ZA OBISKOVALCE, prav tako so odsvetovani izhodi stanovalcev.
Obiski trenutno niso možni, razen pri stanovalcih, ki se poslavljajo in so omejeni na eno zdravo osebo naenkrat.

 

Ves Dom je do razjasnitve epidemiološke situacije organiziran kot »siva cona«, kar pomeni, da stanovalci svojih sob ne zapuščajo, če že, pa posamično samo znotraj svoje enote, kjer jim je na razpolago kader.

Kavarna je trenutno zaprta, za kavo po nadstropjih bomo poskrbeli, prav tako za različne priboljške. Po posameznih nadstropjih organiziramo tudi različne individualne aktivnosti.

Vljudno naprošamo svojce, da se za dostavo paketov dogovorite preko recepcije oz. socialne službe. Prosimo, da dobrine dostavite v originalni embalaži, ki jo lahko razkužimo.

Za vse informacije smo vam na voljo telefonsko preko:
– recepcije: 01/51 31 630,
– socialne službe: Lea Horvat 040 455 662 ali Primož Krivec 01/51 31 640
– preko vodij timov:
1. nadstropje: Barbara Smrkolj: 040/455 645,
2. in 3. nadstropje: Muhamed Husić: 040/455 650,
4. do 6. nadstropje: Marija Zajc: 040/455 644.

 

Stanovalce, zaposlene in svojce naprošamo za razumevanje trenutne situacije, potrpežljivost in za sodelovanje. Potrudili se bomo, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam prijetno in čim manj stresno. Spremljate nas lahko preko FB strani in spletne strani Doma.

Še enkrat bi se rad zahvalil prav vsem zaposlenim, ki sproti dokazujejo, da so zelo strokovni, pripadni in jim je mar za stanovalce. HVALA!

 

Zadnje obdobje je za vse nas zelo naporno, tako psihično kot fizično, glede na to, da niti ne razumemo na kak način je okužba tokrat prišla v dom, bi apeliral na vse, da spoštujemo priporočene zaščitne ukrepe, s tem pa damo našemu zdravstvu možnost oskrbeti vsakega izmed nas, ko in če bomo potrebovali kakršno koli nujno zdravniško pomoč, nam pa olajšalo razmere v službi.

 

Ostanite zdravi.

 

Za stanovalce in zaposlene: Mag. Simon Strgar, direktor

 

 

30. 10. 2020

 

OBVESTILO

 

Spoštovani,

 

z veseljem vas obveščamo, da v Domu od včeraj 29. 10. nimamo več nobenega okuženega stanovalca, saj je ozdravela še zadnja okužena stanovalka. Skupno je bilo 11 stanovalcev s pozitivnim brisom na Covid-19. Žal so štirje od teh zaradi starosti in pridruženih obolenj umrli. Okužbo smo, s pomočjo vestnih in strokovnih zaposlenih, s sodelovanjem prav vseh stanovalcev in tudi vas svojcev ter s sodelovanjem z epidemiologi NIJZ in koordinatorji, uspešno zamejili izključno na enoto 1B na kateri je bival prvo okuženi stanovalec. V Domu od danes naprej nimamo več vzpostavljene »rdeče cone«.

 

Zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih še naprej redno spremljamo, saj se glede na epidemiološko situacijo zavedamo, da se lahko okužba hitro spet pojavi.

 

Dom ostaja po navodilih epidemiološke službe NIJZ do nadaljnjega še vedno ZAPRT ZA OBISKOVALCE, prav tako so odsvetovani ne nujni izhodi stanovalcev. Po protokolu pa bomo pričeli sprejemati nove stanovalce. Obiski so možni preko ograje na varni razdalji, obvezno z nameščeno masko. Vljudno naprošamo svojce, da se dostava paketov ne predaja direkt stanovalcem, ampak se za predajo dogovorite preko recepcije oz. socialne službe. Paketi naj bodo zgolj v originalni embalaži, ki jo lahko razkužimo.

Svojce naprošamo, da prevozov zaenkrat ne organizirajo sami. V kolikor mora stanovalec na pregled izven Doma, mu prevoz organiziramo s strani Doma.

 

Stanovalci lahko odhajajo v domski park, za njih je odprta domska Kavarna lepa Vida. Kavarna je odprta vsak dan od 7.00 do 15.00, mize in stoli so na varni razdalji. V Kavarni lepa Vida je možna nabava sadja, priboljškov in ostalih stvari, da ne bo potrebno odhajati v trgovino. Po posameznih nadstropjih organiziramo različne aktivnosti.

Ko stanovalec zapusti svojo sobo, mora med hojo obvezno uporabljati masko. V dvigalu se lahko naenkrat peljeta le dva stanovalca, ki morata držati varno razdaljo. Za izhode stanovalcev z vozički v parku  poskrbi osebje.

 

Za vse informacije smo vam na voljo telefonsko preko:

– recepcije: 01/51 31 630,

– socialne službe: Lea Horvat 01/51 31 632 ali Primož Krivec 01/51 31 640

– preko vodij timov:

 1. nadstropje: Barbara Smrkolj: 040/455 645,
 2. in 3. nadstropje: Muhamed Husić: 040/455 650,
 3. do 6. nadstropje: Marija Zajc: 040/455 644.

 

Stanovalce, zaposlene in svojce naprošamo za razumevanje trenutne situacije, potrpežljivost in za sodelovanje. Potrudili se bomo, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam prijetno in čim manj stresno. Spremljate nas lahko preko FB strani in spletne strani Doma.

Še enkrat bi se rad zahvalil prav vsem zaposlenim, ki sproti dokazujejo, da so zelo strokovni, pripadni in jim je mar za stanovalce. HVALA!

Zadnja dva meseca sta bila za nas vse zelo naporna, tako psihično in fizično, zato bi na tem mestu izkoristil priložnost in apeliral na vse, da spoštujemo priporočene zaščitne ukrepe, s tem pa damo našemu zdravstvu možnost oskrbeti vsakega izmed nas ali naših dragih, ko in če bo potreboval kakršno koli nujno zdravniško pomoč.

 

Ostanite zdravi.

 

Ljubljana, 30. 10. 2020

 

Za stanovalce in zaposlene: Mag. Simon Strgar, direktor

 
 

 

 

12. 10. 2020

 

O B V E S T I L O

 

 

Spoštovani,

 

v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška beležimo do 12. 10. 2020  10 stanovalcev s pozitivnim brisom na Covid-19. Okužba je omejena izključno na enoto 1B. Enota tudi vnaprej ostaja siva cona. V preostalem delu Doma nismo zaznali nobene okužbe, zato bomo počasi pričeli normalizirati življenje. Okuženi so ali v rdeči coni Doma ali v bolnišnici. Zdravstveno stanje okuženih je stabilno in se počutijo dobro. Vsi svojci okuženih so obveščeni.

 

V sredo, 14. 10. 2020 v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška sproščamo režim in nekatere ukrepe v zvezi s Covid-19. Zdravstveno stanje stanovalcev in zaposlenih redno spremljamo.

 

Dom ostaja po navodilih epidemiološke službe NIJZ do nadaljnjega še vedno ZAPRT ZA OBISKOVALCE, prav tako so odsvetovani izhodi stanovalcev iz Doma. Novih sprejemov trenutno ne izvajamo.

 

V kolikor mora stanovalec na pregled izven Doma, mu prevoz organiziramo s strani Doma. Svojce naprošamo, da prevozov zaenkrat ne organizirajo sami. Vsak, ki zapusti Dom, podpiše izjavo o lastni odgovornosti, ob prihodu nazaj pa mora obvezno uporabljati masko.

 

V sredo, 14. 10. 2020, se bodo za stanovalce Doma ponovno odprla vrata domske Kavarne lepa Vida, prav tako tudi domski park (za stanovalce od 2. do 6. nadstropja). Kavarna bo odprta vsak dan od 7.00 do 15.00, mize in stoli bodo na varni razdalji. V Kavarni lepa Vida bo možna nabava sadja in ostalih stvari iz seznama. Po posameznih nadstropjih se bodo organizirale aktivnosti. Ko stanovalec zapusti svojo sobo, mora obvezno uporabljati masko. V dvigalu se lahko naenkrat peljeta le dva stanovalca, ki morata držati varno razdaljo. V domski restavraciji bodo obroke prejemali stanovalci, ki pri gibanju ne uporabljajo invalidskega vozička.

 

Stanovalce in svojce naprošamo za razumevanje trenutne situacije, potrpežljivost in za sodelovanje. Potrudili se bomo, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam prijetno in čim manj stresno.

 

Ostanite zdravi.

 

S spoštovanjem,                                                                          

Ljubljana, 12. 10. 2020

                                                                   

mag. Simon STRGAR

direktor

 

 

   6. 10. 2020

 

O B V E S T I L O

 

Spoštovani,

 

v ponedeljek, 5. 10. 2020, smo v Domu ponovno testirali 52 stanovalcev. Brisi vseh stanovalcev so bili negativni. Po navodilih epidemiološke službe NIJZ bomo brise ponovno opravili v petek, 9. 10. 2020.

 

Zdravstveno stanje stanovalcev in zaposlenih redno spremljamo.

 

Dom po navodilih epidemiološke službe NIJZ do nadaljnjega ostaja ZAPRT ZA OBISKOVALCE, prav tako niso možni izhodi stanovalcev iz Doma. Novih sprejemov trenutno ne izvajamo. V kolikor mora stanovalec na pregled izven Doma, mu prevoz organiziramo s strani Doma. Svojce naprošamo, da prevozov zaenkrat ne organizirajo sami.

 

Ukrepe bomo sproščali v skladu z navodili pristojne epidemiološke službe NIJZ in ukrepi za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.

 

Stanovalce in svojce naprošamo za razumevanje trenutne situacije, potrpežljivost in za sodelovanje. Potrudili se bomo, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam prijetno in čim manj stresno.

 

Ostanite zdravi.

 

S spoštovanjem,                                                                          

Ljubljana, 6. 10. 2020

                                                                   

mag. Simon STRGAR

direktor

 

 

28. 9. 2020

 

O B V E S T I L O

 

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da smo v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška v nedeljo, 27. 9. 2020 odvzeli brise 83 stanovalcem Doma in 37 zaposlenim. Z veseljem vam sporočamo, da so vsi brisi stanovalcev in zaposlenih, negativni, pozitiven test je bil pri študentki, ki pa ni imela stika s stanovalci.

 

Zdravstveno stanje zaposlenih in stanovalcev redno spremljamo in trenutno ne kažejo nobenih znakov okužbe.

 

Redno vas bomo obveščali o informacijah.

 

Ostanite zdravi.

   

Ljubljana, 28. 9. 2020

                                                                   

mag. Simon STRGAR

direktor

 

 

26. 9. 2020

 

O B V E S T I L O

 

Spoštovani,

 

v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška je bila v petek, 25. 9. 2020 potrjena okužba s Covid-19 pri eni zaposleni osebi in v soboto, 26. 9. 2020 pri enemu od stanovalcev. Takoj smo vzpostavili kontakt z epidemiološko službo NIJZ.

 

Stanovalcem, ki bivajo v istem nadstropju kot okuženi stanovalec in vsem zaposlenim, ki delajo v tem nadstropju ter vsem stanovalcem in zaposlenim, ki so bili z obema okuženima osebama v tesnejšem stiku, bodo v nedeljo zjutraj odvzeti brisi.

 

Zdravstveno stanje zaposlenih in stanovalcev redno spremljamo in trenutno ne kažejo nobenih znakov okužbe.

 

Zaradi poslabšanja epidemiološke slike v Mestni občini Ljubljana in pojava okužbe s Covid-19 v Domu so OBISKI od 26. 9. 2020 PREPOVEDANI, predvidoma za čas 14-ih dni oz. do razjasnitve epidemiološke slike v Domu.

Izhodi stanovalcev izven Doma starejših občanov Ljubljana – Šiška so prav tako prepovedani. Novih sprejemov stanovalcev trenutno ne izvajamo.

 

Svojce obveščamo, da bomo v prihodnje znova čimprej omogočili VIDEOKLICE in vas v prihajajočih dneh obvestili o načinu izvedbe.

 

Stanovalce in svojce naprošamo za razumevanje trenutne situacije, potrpežljivost in za sodelovanje. Potrudili se bomo, da bo bivanje stanovalcem kljub danim omejitvam prijetno in čim manj stresno.

 

Ostanite zdravi.

 

Ljubljana, 26. 9. 2020                                                                                   

 

mag. Simon STRGAR

direktor

 

 

16. 9. 2020

 

Spoštovani,

 

glede na slabšanje epidemiološke slike in hiter porast okužb s covid-19, priporočamo, da se za obiske svojcev odločate preudarno, predvsem pa, da se držite priporočil NIJZ.

 

Za obiske, ki potekajo znotraj stavbe Doma, je še vedno potrebna predhodna najava oz. se je potrebno za obisk dogovoriti: 051/218 650 (za dogovor lahko pokličete vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 14.00). Predhodna najava je potrebna tudi za obiske, ki potekajo izven stavbe Doma (v parku) in je pri tem obisku potrebna naša pomoč stanovalcu.

 

Ker smo s številom obiskov omejeni, svojce naprošamo, da se za obisk dogovorite maksimalno 3 x na teden (vsak stanovalec ima na teden maksimalno tri obiske), nam pa omogočite, da lahko zagotovimo enakovredne možnosti obiskov za vse stanovalce.

 

V hladnejših mesecih, ki prihajajo, obiski  zunaj stavbe Doma (terasa Kavarne lepa Vida, domski park) ne bodo več mogoči v takem številu, kot do sedaj in bo večje število obiskov potekalo znotraj stavbe Doma. V kolikor boste na obisk prišli v stavbo Doma, se je potrebno najaviti in podpisati izjavo o zdravstvenem stanju.

 

Od 1. oktobra 2020 bodo obiski znotraj stavbe Doma potekali v dopoldanskem času v delu domske restavracije, v popoldanskem času pa v prostorih dvorane Marjana.

Obiski potekajo najkasneje do 18.00, po tej uri je potrebno vse prostore Doma starejših občanov Ljubljana – Šiška (tako notranje, kot zunanje) zapustiti.

 

V kolikor obiskovalec odkloni oziroma ne upošteva priporočil za preventivo prenosa virusa SARS-CoV-2, se obisk lahko odkloni oziroma prekine.

 

Lep pozdrav

 

 

 

3. 9. 2020

 

Obvestilo

 

Včeraj, 2. 9. 2020, je bila v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška potrjena okužba s Covid-19 pri eni zaposleni osebi. Zaposlena oseba ni imela stikov s stanovalci. S sodelavci v enoti ni imela tesnejših stikov, z ostalimi zaposlenimi v Domu pa nobenih.

 

Od včeraj smo v rednih stikih z epidemiološko službo NIJZ. Ocenjujejo, da je možnost prenosa okužbe minimalna, zato nikomur ni bila odrejena karantena. Zdravstveno stanje zaposlenih in stanovalcev redno spremljamo.

 

Ponovno pozivamo obiskovalce Doma, da dosledno upoštevajo protokol obiskov v času koronavirusa in se držijo omejitev.

 

S spoštovanjem

 

 

 

31. 8. 2020

 

POMEMBNO OBVESTILO

 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci.

 

Vlada RS je v Ur. l. RS, št. 95/2020 z dne 7. 7. 2020 razglasila domove za stare za ogrožena območja. Slednje pomeni, da je potrebno v domovih izvajati preventivne zaščitne ukrepe, z namenom, da do okužbe z virusom Covid-19 ne bi prišlo.

 

Varovalni ukrepi veljajo za:

– ZAPOSLENE (dnevno merjenje temperature in spremljanje zdravstvenega stanja, uporaba zaščitne maske, razkuževanje)

– STANOVALCE (razkuževanje, upoštevanje higiene kašlja, spremljanje zdravstvenega stanja) in

– OBISKOVALCE (obvezna uporaba mask v notranjih prostorih, razkuževanje rok).

 

V ta namen so obiski v domovih še vedno v naprej dogovorjeni (za ležeče stanovalce in stanovalce, ki jih moramo pripraviti za obisk) in se pri obiskih upoštevajo preventivni ukrepi (merjenje temperature, izjava o zdravstvenem stanju – za vse dogovorjene obiske za vsak obisk, zaščitna maska, obiski v pretežni meri na zunanjih površinah). Ta uveljavljen način velja tudi v prihodnje.

 

Na obisk pridete le, če ste ZDRAVI, niste bili v stiku z okuženimi ali osebami v karanteni in če niste bili na rizičnem območju. Zaradi slabšanja epidemiološke slike vam ODSVETUJEMO OBISKE V NAŠEM DOMU VSAJ 14 DNI PO VRNITVI IZ TUJINE OZ. ČE STE BILI V TESNEM STIKU Z OSEBO, KI JE BILA V TUJINI OZ. JI JE BILA ODREJENA KARANTENA. Od vseh vas pričakujemo odgovorno vedenje tudi takrat, ko niste na obisku v Domu in seveda ob obisku upoštevanje vseh omejitev in priporočil, zapisanih v tem sporočilu.

Kot smo že večkrat zapisali, je virus Covid-19 zelo nepredvidljiv, zatorej je odgovornost na vseh nas, da se vedemo odgovorno in vsa priporočila v celoti upoštevamo. V primeru dodatnega slabšanja epidemiološke slike v okolju ali neupoštevanja omejitev s strani svojcev ali vnosa virusa v Dom bomo primorani uvesti strožje omejitve pri obiskih ali neposredne stike s stanovalci celo ponovno ukiniti.

 

Na obiske se lahko naročite na tel 051/218 650 od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro.

 

Stanovalcem svetujemo, da območja Doma ne zapuščajo, če ni nujno potrebno. Svojcem in tudi stanovalcem, ki želijo območje Doma zapustiti z namenom obiskov, sprehodov in drugih osebnih razlogov, priporočamo in jih naprošamo, da izven okolja Doma maksimalno upoštevajo vse priporočene varovalne ukrepe.

 

Svojci, ki boste svoje sorodnike odpeljali izven Doma, sporočite preden pridete po svoje sorodnike vašo namero v socialno službo ali diplomirani medicinski sestri – vodji tima. Ob odhodu boste podpisali izjavo, da boste za vašega sorodnika varovalno poskrbeli kolikor je mogoče.

 

V naprej se zahvaljujem za upoštevanje preventivnih ukrepov in vas v upanju, da vsi ostanemo zdravi lepo pozdravljam,

mag. Simon Strgar, direktor.

 

 

24. 6. 2020

OBISKI STANOVALCEV

 

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da bo od srede 1. 7. 2020 predhodna telefonska najava mogoča na novi telefonski številki 051/218 650.

 

Protokol obiskov naših stanovalcev do nadaljnjega ostaja enak. Stanovalci, ki so samostojni in se za obisk lahko dogovorijo sami, sprejemajo obiske zunaj doma oz. v dvorani Marjana, brez predhodne telefonske najave. Evidentiranje obiskovalcev bo potekalo preko domofona, ob vstopu v park doma. Stanovalca lahko zunaj doma obiščeta dve odrasli osebi.

 

Za vse ostale stanovalce (ležeče stanovalce in stanovalce, ki jih moramo pripraviti za obisk) je potrebna predhodna telefonska najava. Najava obiska je možna za najmanj en dan naprej in sicer vsak dan od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro. Ob prihodu v Dom si je potrebno razkužiti roke, se vpisati na recepciji in ves čas obiska uporabljati svojo zaščitno masko. Na obisk v dom lahko naenkrat pride ena zdrava odrasla oseba.

 

Želimo vam prijetne trenutke ob obisku vaših najbližjih.

 

 

4. 5. 2020

PONOVNA MOŽNOST OBISKOV 

 

Spoštovani,

 

obveščamo Vas, da bodo obiski za stanovalce v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška ponovno mogoči od torka, 5. maja 2020 naprej.

 

Obiski so mogoči na podlagi predhodnega telefonskega dogovora pri socialnemu delavcu Primožu Krivcu (telefonska številka: 040/455 015). Predhodni telefonski dogovor je mogoč vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 14.00).

 

Obiski bodo potekali (po dogovoru) vsak dan med 9.00 in 17.00 in bodo lahko trajali največ pol ure.

Obiski so omejeni na eno zdravo (odraslo) osebo.

Naprošamo, da se obiskovalci držite ure dogovora in da pridete na obisk le v primeru, da ste ZDRAVI.

 

Obiski bodo potekali pri pomičnih stanovalcih v dvorani Marjana in v zunanjem delu Kavarne lepa Vida, pri nepomičnih stanovalcih pa v njihovi sobi.

 

Vsak obiskovalec mora imeti ob prihodu v Dom svojo masko, na vhodu si mora razkužiti roke in receptorju mora predati izjavo o svojem zdravju in odsotnosti znakov, ki bi nakazovali na morebitne simptome okužbe (izjavo lahko predhodno izpolnite že doma ali ob obisku pri receptorju).

 

V kolikor boste svojci stanovalcu karkoli prinesli (vnos pokvarljivih stvari ni mogoč), le-to pustite na recepciji, kjer bo moralo odležati tri dni.

 

Za vse nadaljnje informacije se obrnite na Krivec Primoža (socialna služba).

 

Želimo vam veliko prijetnih trenutkov ob obisku svojih dragih.

 

 

17. 4. 2020

Pisane cvetlice v naravi že oznanjajo pomlad. V naš Dom so nam danes del te pomladi prinesli iz podjetja Gardenia Ars florae, d.d., ki so s svojo donacijo pisanih cvetlic, stanovalce in zaposlene razveselili in nam polepšali dan. Vsepovsod je prijetno vonjati cvetlice, ki nam rišejo nasmeh na obrazih.

 

Hkrati vam sporočamo, da smo še vedno zdravi in polni optimizma, da čimprej zaživimo po starem in vonj cvetlic užijemo tudi izven mej našega Doma.

 

 

9. 4. 2020

 

Še vedno smo zdravi in to vam sporočamo z največjim veseljem.
Ustvarjamo pirhe in vam v teh dneh želimo prijazne in predvsem zdrave Velikonočne praznike. Četudi nekateri tokrat ne bomo s svojimi najbližjimi, smo z mislimi še toliko bolj povezani in skupaj.

     

 

2. 4. 2020

Dragi svojci,

z veseljem vam sporočamo, da vztrajamo in smo še vedno vsi zdravi.

Preventivno smo opravili 11 brisov na COVID -19  in z veseljem sporočamo, da so bili vsi negativni.

Pogrešamo vas in komaj čakamo, da se bomo zopet srečali in družili.

Do takrat pa ostanite doma in ostanite zdravi.

 

 

31. 3. 2020

Z veseljem vam sporočamo, da smo v Domu starejših občanov Ljubljana-Šiška še vedno zdravi in delali bomo na temu, da tako ostane tudi v prihodnje.

 

V teh posebnih časih, ko smo tako z gibanjem, kot tudi druženjem, zelo omejeni, nam nasmeh na obrazih razveseljujejo naši svojci, s katerimi se lahko vidimo preko aplikacije Viber. Tudi naši stanovalci se počasi navajajo na to sodobno tehnologijo.

 

Ostanite zdravi tudi vi in pazite nase!

 

 

27. 3. 2020

 

VIBER KLEPET

Veliko nam pomeni, da se naši stanovalci v Domu starejših občanov Ljubljana - Šiška dobro počutijo. 
Trudimo se, da ohranjamo zdravje na prvem mestu. Ker pa se zavedamo, da je bližina svojcev neprecenljiva, 
v danih razmerah pa je to žal onemogočeno, lahko do svojega svojca stopite v kontakt preko vašega telefona in aplikacije Viber. 
Spodaj so navedene telefonske številke na katere lahko pišete za posamezno nadstropje, v katerem biva vaš svojec.


Navodila za aplikacijo Viber:

* Vklopite internet in poiščete aplikacijo - trgovina Google Play

* V iskalnik aplikacij vpišite Viber in namestite aplikacijo - pritisnite Namesti. Ko se aplikacija namesti, pritisnite Odpri.

* Strinjajte se s pogoji aplikacije (Dovoli). Aplikacija vas bo vodila skozi korake namestitve.

* V zgornjem desnem kotu pritisnite ikono za dodajanje kontakta (Add contact) in vpišite slednjo številko (spodaj), ki smo vam jo
posredovali.

* Prek sporočila (Chats) nam napišite izbranega stanovalca, s katerim bi želeli video klepet in številko njegove sobe.

* V času pogovorov od ponedeljka do petka (dopoldan 9.00 - 10.30 ali popoldan 13.30 - 14.30) vas bomo mi prek Viber 
poklicali in se boste lahko pogovorili in videli s stanovalcem.

(Pozor: pomembno je, da ste v času pogovorov dosegljivi na Viber aplikaciji.)

S pogovori preko aplikacije Viber pričnemo v ponedeljek, 30. 3. 2020.


Telefonske številke:

-051/218 648 (1. in 2. nadstropje)

-051/218 650 (3. in 4. nadstropje)

-051/218 658 (5. in 6. nadstropje)


Želimo vam čimveč prijetnih trenutkov preko telefona, v upanju, da bo vse to kmalu za nami in se bomo lahko znova čimprej objeli.

Ostanite doma, ostanite zdravi.

 

18. 3. 2020

 

Zdravje posameznika je najpomembnejše in vsi si prizadevamo, da ostajamo zdravi. Iz Doma starejših občanov Ljubljana – Šiška sporočamo, da nam to še vedno uspeva.

 

Po Domu po nadstropjih potekajo družabne aktivnosti, tako, da si stanovalci kljub posebnim in drugačnim časom, zapolnijo dan, hkrati pa so kreativni in zadovoljni. Nekateri stanovalci se predajajo toplim sončnim žarkom, lovijo D vitamin, ki je v tem času še posebej dobrodošel in uživajo v domskem parku.

 

Še vedno velja navodilo, da se svojci za informacije o stanovalcih, obrnejo na, v dopoldanskem času, Vodje timov:

 1. nadstropje: Barbara Smrkolj 040/455 645

      2., 3. nadstropje: Muhamed Husić 040/455 650

      4., 5. in 6. nadstropje: Marija Zajc 040/455 644

popoldan, zvečer in med vikendi na dežurno številko: 040 455 646.

 

Tisti, ki lahko, ostanite doma, pazite nase in ostanite zdravi, da se bomo lahko čimprej družili in uživali v družbi drug drugega.

 

Svojci nas lahko spremljate tudi na našem fb profilu.

 

S prijaznimi pozdravi.

 

GALERIJA SLIK

 

12. 3. 2020

 

Kljub POPOLNI PREPOVEDI OBISKOV v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška sporočamo svojcem, da življenje v Domu poteka normalno. V Domu potekajo družabne aktivnosti, aktivnosti fizioterapije in delovne terapije po nadstropjih. Stanovalci se počutijo dobro in ukrep prepovedi obiskov sprejemajo z razumevanjem. Stanovalci se lahko sprehajajo v parku, prav tako se lahko družijo v domski kavarni.

Za razumevanje in podporo pri zaščiti naših stanovalcev se vam zahvaljujemo.