Galerija slik dogodkov

S paketom, polnim pisem, voščil, risbic osnovnošolcev po Sloveniji so nas razveselili iz Pošte Slovenije. Med drugim smo prejeli  izdelke učencev OŠ Dravlje, OŠ Božidarja Jakca, OŠ Ig…

Takole so napisali na Pošti Slovenije:

»9. oktobra, ko praznujemo svetovni dan pošte, smo se spomnili na najbolj ranljivo skupino v naši družbi. Slovenske osnovnošolce smo že oktobra povabili, naj ustvarijo pozdrave dedkom, babicam, tetam in stricem ter vsem, ki prebivajo v domovih za starejše občane.

Ker so starostniki v tem težkem obdobju prikrajšani na bližino in družbo domačih ter se tudi sami soočajo z boleznimi in izgubami ter strahom, jim želimo z izdelki otrok vsaj malo dvigniti razpoloženje, saj se zavedamo, da komunikacija pozitivno vpliva na ljudi in njihovo počutje.

Odziv šol je bil izreden. O osamljenosti, pomenu zdravja in komunikacije v vsakdanjem življenju so se pogovarjali v več kot 200 šolah. Otroci so ustvarili veliko pozdravov, risbic in drugih izdelkov. Pošiljamo vam jih v upanju, da razveselijo naše starostnike, okrasijo stene njihovih sob in vsaj nekoliko poskrbijo za dvig razpoloženja v teh težkih časih.

Zahvaljujemo se vam za trud, ki ga vlagate v naše starostnike, še posebej zdaj, ko vas najbolj potrebujejo, in vam želimo vse dobro.«

 V sklopu projekta Pošte Slovenije so nam svoje izdelke poslali tudi učenci OŠ Franca Rozmana Staneta, voščilnice, pisma pa smo prejeli tudi od dijakov 2. letnikov program Veterinarski tehnik Biotehniškega centra Ljubljana in članic novinarskega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje.

Iskrena hvala za takšne pobude in projekte, ki združujejo in polepšajo. Prepričani smo, da bodo tudi našim stanovalcem polepšali te decembrske dni. Hvala iz srca!

Skip to content