Galerija slik dogodkov

Za nami je še drugi del aktivnosti v Tednu vseživljenjskega učenja.

Skupaj z zunanjim sodelavcem Božič Antonom in stanovalci smo prebirali slovenske ljudske pripovedke in basni. Izdelovali smo pripomočke za gibanje dež oz. dežne palice, ki so polna semen. Služijo lahko kot pripomoček pri telovadbi, rotacijah, hkrati pa se ob obračanju palice semena pretakajo po zatičih in ustvarjajo zvok, ki spominja na dež.
Priložnost smo imeli, da natančneje spoznamo delo v naši kuhinji. Vodja prehrane in strežbe Roman Pišotek nas je vodil skozi različne obrate kuhinje, pogledali smo si kako velike posode so potrebne, da se pripravijo obroki za tako veliko število ljudi in kaj vse je potrebno narediti, da delo poteka nemoteno in da so krožniki na koncu polni slastnih jedi.
Fizioterapevtka našega Doma Vesna Hojan nam je v parku Doma pod krošnjami pokazala nekaj dihalnih vaj, preizkusili smo se pri hoji z ovirami in spoznali vaje v senior vadbenem parku pred Domom, ki jih lahko tudi sami izvajamo.
Za konec aktivnega Tedna vseživljenjskega učenja nam je Anja Žitnik iz Gerontološkega društva Slovenije predstavila društvo, skupaj pa smo reševali miselne uganke in na tak način krepili naš spomin. Pestro in zelo zabavno.

Hvala vsem našim zaposlenim in zunanjim mentorjem, ki ste izvedli delavnice, predavanja, predstavitve in na ta način pomagali pri predstavitvi siceršnjih aktivnosti, ki potekajo v našem Domu tekom celega leta.

Skip to content