Galerija slik dogodkov

V tednu med 10. in 16. oktobrom poteka vseslovenski projekt SIMBIOZA GIBA. Tokrat v projektu sodelujemo že tretje leto in kot pravi njihov moto: GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE, v našem domu zelo veliko gibamo, tako v sklopu tega projekta, kot tudi vse ostale dni v letu.

V ponedeljek smo SIMBIOZO GIBA otvorili z vajami z majhnimi žogami, katere je predstavila fizioterapevtka Nina Del Cott Vodlan, nadaljevali smo s treningom dinamičnega ravnotežja X-box, kjer smo igrali bowling. Udeleženci so keglje podirali kot za šalo. Ne veš kdo je boljši:-) Tudi v naslednjih dneh smo veliko gibali. Sledile so vadbe joge, igranje mini golfa, v četrtek je fizioterapevtka Vesne Hojan predstavila vaje proti bolečinam v križu, sodelavka Nataša Schwarzbartl pa nam je predstavila nordijsko hojo. Nordijska hoja je ena najbolj učinkovitih in varnih telesnih aktivnosti in idealna oblika rekreacije, pri kateri ohranjamo vzdržljivost in telesno kondicijo. Je prijetna in primerna za vse starostne skupine. Kljub mrazu smo se prijetno ogreli in bili vsi zelo dobre volje:-) V četrtek popoldan nas je fizioterapevtka Vesna Hojan popeljala skozi park in nam pokazala različne možne vadbe v Senior vadbenem parku, v petek pa smo naše aktivnosti v sklopu SIMBIOZE GIBA zaključili z vajami z elastičnimi trakovi.

Kljub temu, da se konec tedna projekt zaključuje, bomo v Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška gibali še naprej, saj se tudi mi strinjamo z motom: GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE.

Skip to content