Galerija slik dogodkov

V začetku leta je bilo v našem Domu precej pestro.

Obiskali so nas otroci iz vrtca Najdihojca, enota Eternija. Uprizorili so prisrčno pravljico o Povodnem možu in zapeli ter zaplesali. Urica prisrčnega druženja s stanovalci je kar prehitro minila.
Že tradicionalno so nas v Domu v januarju obiskali člani Mešanega pevskega zbora Litostroj. Zapeli so nam nekaj pesmi iz božično-novoletnega programa in nam s tem še malo podaljšali praznično vzdušje, nekaj njihovih priredb in nekaj manj znanih slovenskih narodnih pesmi.
Obiskal nas je tudi gospod Milan Pavliha, ki je našim stanovalcem na kratko predstavil svojo knjigo z naslovom "Za vedrejšo starost" in svoje izkušnje, večkrat tudi negativne ob pogledih naše družbe na starejše in njihovi odrinjenosti iz aktivnega življenja in odločanja. Poudaril je, da je zelo pomembno, da človek ostane veder in aktiven in da tudi v starosti počne stvari, ki jih ima rad. Igra v kvartetu pihal in obljubil je, da nas bodo tudi oni obiskali.
Konec meseca januarja sta nas v Domu obiskali akademska glasbenica in profesorica klavirja Lara Klun in ljubiteljska glasbenica Jerneja Umer Kljun. Lara Klun nam je na klavirju zaigrala Shopenov valček, nokturno ter Schumanove skladbe. Schumann je predstavnik nemške glasbene romantike. Poročen je bil s Claro Wieck, ki je bila hči njegovega učitelja klavirja in preko branega pisma ženi Clari smo poslušali izbor romantičnih skladb. Poslušali smo tudi pesem o ljubezni in sreči Toneta Pavčka, ki nam jo je deklamirala Jerneja Umer Kljun, program pa sta naši gostji zaključili z nekaj pesmimi Jureta Robežnika. Tudi naši stanovalci so ob poslušanju zapeli, nastop pa je pobožal in ogrel naša srca.
Razveselila nas je tudi folklorna skupina uporabnikov Varstveno delovnega centra Škofja Loka, ki deluje v okviru društva Sožitje, skupaj še z nekaterimi njihovimi člani in nam skupaj s harmoniko pričarali lep dopoldan. Najbolj prisrčno pa je bilo, ko so se zavrteli skupaj z našimi stanovalci.
V preteklem tednu smo počastili tudi slovenski kulturni praznik, s koncertom moškega pevskega zbora LPP. Nastop so začeli s Prešernovo Zdravljico, njihovemu nastopu pa so se pridružili tudi naši stanovalci - domski recitatorji, s Prešernovimi in nekaterimi drugimi recitacijami. Program je povezoval g. Božič, kot bivši družabnik v našem Domu, sedaj kot prostovoljec.

Hvala vsem za čudovito vzdušje in super nastope!

Skip to content